Op 9 november was alweer de afsluiting van het toerseizoen 2019. Een fietsseizoen met veel wisselende en extreme klimaatomstandigheden.
Regen en veel wind maakten het dit jaar wel erg vaak schier onmogelijk een rondje op de fiets te rijden. Maar om nu te zeggen dat dit anders was dat voorgaande seizoenen nou nee: veranderingen sluipen er langzaam in, dus dat het klimaat veranderd -of dat de gemiddelde temperatuur stijgt, jazeker. De gemiddelde temperatuurtabellen laten t.o.v. mijn geboortejaar (9.9 graden gemiddeld) en het gemiddelde tot nu toe in 2019 (12.2 graden) toch wel een ruime stijging zien.
Verder wetenschappelijk en statistisch onderzoek laat ik hier maar buiten beschouwing (alhoewel er tegenwoordig weinig kou gedurende de wintermaanden voorkomt) en probeer me maar te focussen op het toerseizoen 2019.
Kort en krachtig herhaald: deze is ten einde. Schluss, Fin.

IMG 6855Tijdens de traditionele erwtensoeprit, die als afsluiting wordt verreden werd er gestart een matig miezertje en zonnetje. Deze scheen uitbundig toen de pelotons bij het clubhuis arriveerden.
In het clubhuis hadden de mannen van de catering al voortvarend de voorbereidingen getroffen. De koppen en schotels afgewassen en in het gelid met de oren aan dezelfde kant opgesteld, de lepels met de bolle kant naar beneden gereed gelegd en de papieren servetten in het gelid ter tafel gevleid.
Ondertussen werd de soep verwarmd en rechts geroerd, dit omdat erwtensoep ook heet gegeten dient te worden. En gelukkig was er voor de vegetariƫrs tomatensoep. En de worst werd gesneden in plakjes separaat geserveerd, opdat de erwtensoepeter zelf naar behoeven en hartenlust zijn kom soep zou kunnen aanvullen tot het gewenste niveau.

MartinWierenga molkampioen2019Hauck presentatieTijDavidHauck supermolkampioen2019dens de erwtensoeplunch werden -ook alweer traditioneel- de winnaars van het Mol- en Supermolkampioenschap bekend gemaakt.
Honderachtendertig certificaten lagen er klaar, vijftig herinneringen en twee poedelprijzen voor de Mollers die net niet Wierenga presentatiede hoogste trede hebben kunnen bereiken. Maar gelukkig werden niet alle 138 Mollers naar voren geroepen. We zouden er dan nu nog hebben gestaan en bovendien was niet iedereen in het clubhuis.

Door het duo FerDo (voor al uw feesten en partijen) was gekozen om de eerste twintig van de klassementen in het zonnetje te zetten en Gerrit van den Bogerd en Ingrid Sas de poedelprijs te bedelen.
De winnaar van het Molklassement 2019, Martin Wierenga, en de winnaar van het Supermolklassement 2019, David Hauck, ontvingen de bij deze prijs behorende herinnering. Ze moesten deze helaas wel weer inleveren omdat de leverancier was vergeten er een datum bij te zetten.

En nu weer op naar seizoen 2020, met nieuwe kleding, met veel zon, niet zo veel wind. En regen mag, als we terug zijn...

Voor de volledige uitslag van de klassementen: klik hier

Douwe.