Uitreiking Jan Jongman bokaal.
Wegens vakantie was de genomineerde niet aanwezig om de nieuw vorm gegegeven bokaal in ontvangst te nemen. Niettemin was het nu toch wel HET moment om de naam van de ontvanger van de Jan Jongmanbokaal 2018 bekend te maken.

Jetse van Melick ontvangt de Jan Jongmanbokaal 2018 voor zijn “hele oeuvre”.

Argumentatie van het bestuur:

• 8 jaar lang geven en voorbereiden van de woensdagavondtraining (eind maart tot eind september)
  • Het zelf behalen van trainersdiploma’s
  • 3 jaar lang praktijkbegeleider zijn ten gunste van opleiding tweede trainer binnen de club
  • Lid zijn geweest van toercommissie
  • Organisator en uitvoerder (sinds 2013) van jaarlijkse Start2Bike trainingen waardoor de club veel nieuwe leden heeft kunnen verwelkomen
  • Het verder begeleiden en opvangen van “Start2Bikers”
  • Jeugdtrainer bij DRC de Mol
  • Regiovertegenwoordiger NTFU
  • Lid van de Unieraad NTFU

Overhandiging cheques Goede Doelen Molentocht.
Aan de vertegenwoordigers van de twee goede doelen waaraan de deelnemers en sponsoren van de Goede Doelentocht hun bijdragen leverden, werd een cheque overhandigd.

IMG 6121Namens het Erasmus MC ontving mevrouw Cindy Klinge een cheque ter waarde van 500 euro. Onze donatie zal worden gebruikt om de strijd aan te gaan voor een betere behandeling tegen kanker; het dichterbij brengen van therapie "op aat".Lange tijd kregen alle patiënten met een bepaalde soort kanker dezelfde behandeling. Maar de genetische afwijkingen verschillen per persoon; daarom wordt er naar gestreefd dat elke patiënt een therapie krijgt die op zijn of haar situatie is afgestemd. Om dit te kunnen bereiken is veel onderzoek nodig. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk.
Het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland. Samen maken we kanker kansloos!

IMG 6125Namens Ride4Kids ontvingen onze leden Gerda Boom en Berni Larkin eveneens een cheque van 500 euro.
Dit bedag zal worden besteed aan het onderzoek naar medicijnen voor stofwisselingsziekten bij kinderen.
Iedere week worden in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar,
75% wordt nooit volwassen…’.  Een behandeling bestaat niet.

IMG 6141Bekendmaking Molkampioen 2018

Op de eerste plaats eindigde Jan Korteland met een al weken niet meer in te halen voorsprong op Ingrid Sas die tweede werd.

De strijd om de derde plaats werd uiteindelijk in het voordeel van David Hauck beslist op een ooghaar gevolgd door Ad Doedijns, die nu eens niet in de top drie kon eindigen.

Klik voor de volledige uitslag van de Molkompetitie 2018 op deze link.