De plannen van de restyling commissie worden steeds concreter en de cie is momenteel druk in de weer om de begroting rond te krijgen. Er is inmiddels ook een subsidie aanvraag bij het Oranjefonds gedaan om wat meer financiële armslag te krijgen, want alleen al met de aanschaf van nieuw meubilair is veel geld gemoeid.
Door de aanschaf van test exemplaren van stoelen/verlichting en het maken van tafels, kunnen we in praktijk uittesten of de gekozen materialen ook voldoen. Het blijkt een lastige klus om kwalitatief goede spullen tegen een aantrekkelijke prijs te vinden die er modern uitzien en vlot geleverd kunnen worden. Esther van Hoek en Audrey Ruijter zijn druk in de weer met het onderhandelen en bestellen ervan. Arjan Roth zal een voorbeeld hoge en lage tafel van hout maken, zodat we een begroting kunnen maken, hoeveel een en ander aan hout zal gaan kosten. Uiteindelijk willen we 4 nieuwe hoge tafels en 12 nieuwe lage tafels zelf maken.
In de bijzaal komt een zelf getimmerd podium met 4 lounge banken, zitzak en huiselijke lampen. De bar wordt omkleed met steigerhout. Natasja Schilperoord heeft alles berekend en kwam uit dat we daarbij maar liefst 48 lage stoelen 32 hoge stoelen en 18 barkrukken nodig zullen hebben.
Omdat dit een flinke aanslag geeft op ons budget, is het heel erg belangrijk hierbij een goede prijs kwaliteit verhouding na te streven. Verder is er 200 m2 plafond en 150 m2 wanden die geschilderd moeten worden. Hiervoor hebben zich al 4 vrijwilligers aangemeld. Er is ook al een groothandel bereid gevonden de benodigde verf tegen gereduceerd tarief te leveren en ook een houtleverancier die ons goedkoop hout wil leveren.
De planning is al wat naar achteren geschoven, omdat de vakantie toch niet zo’n goede periode bleek. We willen nu het eerste weekend van oktober de kantine ontruimen en schilder gereed maken, de eerste week van oktober de stuc en schilderwerkzaamheden uitvoeren en het 2e weekend van oktober de kantine weer inrichten met het nieuwe meubilair. Hierbij kunnen we best nog wat vrijwilligers gebruiken en als je deze periode beschikbaar bent, dan nodig ik je uit bij Chris Ockeloen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als vrijwilliger aan te melden.