Header DTCdeMol nieuwsbrief

3 snelheids-groepen

We hebben drie Mol ritten gehad met ook op de heenweg een snelle(re) groep.

Hoe is dit verlopen?

Gezien de goede opkomst van Mol leden die met deze groep wilden (en konden) meerijden, vinden wij als bestuur dat we van een succes mogen spreken. Er zijn voldoende leden die harder willen en kunnen fietsen dan het basis tempo.

Hoe gaan we nu verder?

De oorspronkelijke opzet is, zoals eerder gecommuniceerd, met drie snelheidsgroepen te gaan rijden. We willen de komende Mol ritten gebruiken om te zien hoe dat in praktijk werkt en of er voldoende wegkapiteins zijn om de groepen te leiden.

Wat zijn de uitgangspunten?

Elke groep rijdt dezelfde route; de vertrektijden worden aangepast zodat iedereen een koffiepauze heeft van een half uur en dat we die ook gezamenlijk doorbrengen. Er is dan voldoende tijd om ook met Mol leden van andere groepen in contact te komen en eventueel te switchen van groep.

Hoe ziet dit er uit?

8.00 uur vertrek peloton (gemiddelde snelheid 25 km per uur)
8.15 uur vertrek semi-snelle groep (gemiddelde snelheid 28-29 km per uur)
8.30 uur vertrek snelle groep (gemiddelde snelheid 31-33 km per uur)
Dit zijn richtsnelheden, uiteraard afhankelijk van weersomstandigheden en route.
De volgauto vertrekt gelijk met het 8.00 uur peloton.

Kan ik me gewoon aansluiten bij een snellere groep?

Als je nog nooit eerder met semi-snel of snel bent meegegaan, probeer dit eerst op de terugweg (en na overleg met de aanwezige weg kapiteins); dan kun je je als het niet gaat laten afzakken naar een ander peloton.

En de speciale Magna Cura Mol rit (13 aug) van 155 km, met twee koffie stops (met traktatie)?

Er wordt met betrokkenen overlegd hoe we tijdens deze rit de snellere groepen kunnen faciliteren. Nader bericht volgt, maar houd de datum gewoon vrij in je agenda.

Verder nog iets?

We komen er wel uit met z’n allen!

Footer DTCdeMol nieuwsbrief