Een paar regels wil ik hierbij even wijden aan onze eerste Najaarsklassieker. We zijn voor een gedeelte weer terug bij de Tunneltoer. Deze was bij gebrek aan belangstelling omgedoopt naar de River Classic en verplaatst naar de maand Juli i.v.m met mogelijk betere weersomstandigheden. Ook deze tocht werd helaas maar mondjesmaat door deelnemers bezocht.

We begonnen als bestuur nu te twijfelen of de route eigelijk wel aanspreekluk genoeg was. De mooie omgeving met het bosgebied rond Breda zou mogelijk uitkomst bieden zo dachten wij. Vervolgens kijkend naar de touragenda zou eind september het best passen om hem dan te organiseren. En zo zit de geschiedenis een beetje in elkaar van deze 1e Najaarsklassieker. Nu wat waarnemingen en feiten over de tocht zelf. Er waren 31 deelnemers waarvan een ruim 20 molleden de tocht gezamenlijk onder leiding van Jan K. hebben verreden. Verder was er een koppel van 2 deelnemers en een groep van 6 deelnemers. De groep van 6 welke uit de omgeving van Breda naar Dort was  gekomen met die gedachten dat de tocht door de Alblasserwaard zou voeren was een beetje teleurgesteld. Na verluid zou er ook één deelnemer alleen over het parkoers rond struinen. Een beetje teleurstellend is toch wel het feit van "waar waren die molleden welke graag in een wat hoger tempo zouden willen fietsen" want daar was deze tocht ook mede voor georganiseerd. Aan het weer alleen kan het niet gelegen hebben want die was gezien het jaargetijde redelijk te noemen. (droog en weinig wind)  Over de groep van ruim 20 molleden kan het volgende nog opgemaakt worden. Er waren onderweg drie lekkenbanden waarbij de groep in zijn totaliteit op bleef wachten. Hou dit dan nooit meer op?  Één mollid van deze groep is zo gek van DUELL dat hij daar ook een bidon had van DUELL, tot aan de rust in Chaam waar hij hem in de vensterbank liet staan. Maar geen nood een andere gek van DUELL heeft hem nu tijdelijk wel. O ja, zou ik bijna de rust in Chaam vergeten om daar iets over te melden. Dit is er een van topklasse. De koffie werd opgediend met daarbij een glaasje likeur met slagroom. En de prijs hiervoor bedroeg 1,40 Euro. Ik heb horen zeggen dat er mensen koffie bestelde een deze vervolgens lieten staan. Ik heb in die tijd die ik daar moest vertoeven, van 10.00 tot 11.30 uur, er maar liefst 4 op om vervolgens ligt aangeschoten de terugreis op de fiets te aanvaarden.

Met vriendelijke groet,

Gerrit-J v/d Bogerd.