Wie zijn het geworden?

De Molrittenkampioen en Supermol van het fietsseizoen 2004. Wie zijn de opvolgers van Teus Visser, Wim Bakker (Molritten-kampioenen 2003 en Ad Schleicher (Supermol 2003)?

Voor het bekend maken van de nieuwe kampioenen stond er de inmiddels bekende Erwtensoeprit op de kalender als afsluitende rit van het fietsseizoen. Helaas was het deze morgen (23 oktober) een zeer natte, maar gelukkig niet te koud. Of het de beloofde snert, de nieuwsgierigheid of de gedachte van, ik moet aanwezig zijn al is het alleen maar om je club te tonen dat je hart voor je club hebt was, maar er stonden toch een 25 tal mannen en een vrouw met karakter om de laatste 45 KM van het seizoen fietsend af te leggen. Onder aanvoering van Gerrit van den Bogerd en Cor van Verk (die de zieke Jan Gelderblom verving) werden de 45 KM’s in rap tempo en in de regen weggetrapt en zaten we na anderhalf uur aan de warme erwtensoep.

Na de soep was het tijd om de kampioenen bekend te maken. Eerst kreeg iedere deelnemer die zijn supermol kaart had ingeleverd een herinnering met vermelding van het totaal van de molritten KM’s en een oorkonde met het totaal van de supermol KM’s. Voorafgaand aan het uitreiken van de herinneringen werden de voor onze club onmisbare SUPERMOLLEN geëerd. Dit zijn namelijk Co Naaktgeboren omdat hij er altijd is en zonder zijn bakkie koffie kunnen we niet vertrekken voor onze tochten. Wim van Papendrecht, die ieder seizoen vele keren achter het stuur zit van de volgwagen kruipt. En de derde supermol is Anton Verjaal. Hij zorgt ervoor dat er iedere week een chauffeur en bijrijder op de volgwagen zit om ons te begeleiden. Gebruikelijk is het dat een kampioen bij het fietsen de kampioenstrui over de schouders krijgt aangetrokken en dat dit bij De Mol wordt gedaan door de vorige kampioen.

De truien voor dit seizoen zijn beschikbaar gesteld door de kleding leveranciers van ons nieuwe tenue Decca.

De Molrittenkampioen 2004.
Gemeld was al dat hij deze dag niet in ons midden was, omdat hij door zijn kinderen een reisje was aangeboden ter ere van zijn 60e verjaardag. Wat hij zelf niet wist, maar wat door ons, in samenwerking met zijn schoonzoon in scène was gezet was dat wij de trui telefonisch lieten overhandigen. Zelf zij hij een week eerder nog, dat het niet mogelijk was dat hij de Molrittenkampioen zou zijn, des temeer verrast was hij. Jannes Schreuder werd door Wim gebeld en gefeliciteerd met zijn verjaardag en verteld dat wij hem die dag gemist hadden op de fiets, want als er iemand met slecht weer op de fiets stapte, dan was het Jannes wel. Hij vond het wel leuk dat wij aan hem gedacht hadden. Toen werd de telefoon doorgegeven aan Teus Visser, die als Molrittenkampioen wel wat te melden had aan Jannes. Teus deelde Jannes mede, dat hij de nieuwe kampioen was en dat het hem de eer was de trui, die door Wim aan de zaal werd getoond symbolisch over de schouders te trekken met de extra mededeling dat hij de a.s. dinsdag verplicht was om te gaan spinnen om de trui bij Reaplus / Impulse echt te krijgen.

De Supermol 2004.
Vanaf de start van het supermol klassement is bekend dat bestuursleden niet in aanmerking komen voor de titel van Molritten-kampioen en Supermol. Dit seizoen was echter één  van de  bestuursleden de man met de meeste KM’s op de supermolkaart. Tijdens de ritten voorafgaande aan deze werd door de leden duidelijk aangegeven dat de trui diende te gaan naar de man die hem dan ook verdiende. Mede omdat dit jaar de truien zijn gesponsord en deze sponsor Decca ook vond dat er een trui moet zijn voor deze kampioen is besloten dit jaar twee supermollen te gaan huldigen. De Supermollen 2004 zijn; Ad Schleicher en Gerrit van den Bogerd. Ad prolongeerde hiermee zijn titel van 2003 en diende als vorig kampioen de trui uit te reiken aan de nieuwe kampioen. Het was dus zijn eer om de trui bij Gerrit aan te trekken en het was Gerrit gelegen om Ad de trui over de schouders te trekken.

Supermollen 2004 Ad Schleicher en TD Gerrit.

Zo kwam er een (nat) eind aan het fietsseizoen 2004 dat begon in februari en totaal 3.515 KM lang was voor het supermol klassement. Wij wensen alle leden een fijne overwintering toe hoe een ieder dat ook in gaat vullen. Denk daar bij aan de mogelijkheid van de winterritten, iedere zaterdag om 10.00 uur met vertrek bij Reaplus / Impulse. Of een spinning arrangement bij Impulse. Hiervoor kunt u zich nog steeds opgeven bij Impulse.

Tot het volgende seizoen.
Wim v/d Merwe