Er zijn molleden die lang twijfelen over wat ze nu wel of niet willen. Neem nauw b.v. Jan v/d Glas. De afgelopen jaren heeft hij voor zover bekent 3x een mountainbike gekocht om met zijn vrienden te gaan crossen in de winter en dezelfde aantal keren weer verkocht omdat hij er geen zin meer in had. Kortom een jaartje wel en een jaartje niet. Een paar weken geleden weer een karretje (Hybride achtige ATB) gekocht en meteen voor de eerste keer richting Dorst voor een eerste kennismaking met dat nieuwe karretje.(Stiekem trainen Jan om jou vrienden van de winter voor te zijn?) Koud op het parkoers een eerste slippertje, maar het is wel effenwennen dus kom op vooruit met die geit. Een steile afdaling een stukje verder op het parkoers ging Jan voor zijn fiets uit doordat een boomstronkje zijn nieuwe karretje tegenhield. Een harde landing op zijn rug tot gevolg. Jan voelde meteen dat dit niet de goede manier van afstappen was geweest. Hij kon niet meer overeind komen en verging van de pijn. Midden in het bos maar gelukkig wel vrienden bij hem om hulp te halen. Een ambulance werd gebeld en zo dicht mogelijk naar de plaats van het ongeval gebracht. Jan werd vervolgens op een schepbrancard door het bos gedragen richting de ambulance en naar Breda afgevoerd. Hier is hij uitvoerig onderzocht. Het was voor Jan een hele pijnlijke ervaring, een geschuurde ruggenwervel had hij opgelopen. Hij mocht dezelfde dag wel weer mee naar huis met een doses pijnstillers in injectievorm om verder te revalideren. De laatst berichten zijn dat hij zeer snel aan het genezen is en er a.s zondag 16-Okt weer bij hoopt te zijn. En dat zijn nieuwe karretje alweer verkocht is en dat hij nooit meer gaat crossen en helemaal nóóóóóoit meer een ATB koopt. Tja, anno 2005 mag deze foto, midden in het bos gemaakt van Jan, niet ontbreken.

Gerrit-J v/d Bogerd.