Het beloofde vandaag een warme dag te worden met temperaturen boven de 25 graden.Onderweg naar het clubgebouw kon ik al met korte mouw rijden.    Gezien die mooie weersomstandigheden viel me de drukte een beetje tegen.Bovendien waren er (te) weinig mensen van buiten onze vereniging te bespeuren.Klokslag 8:00uur stond er een peloton buiten wat ook direct wegreed.Er werd niet gewacht, ook niet op de dames Verjaal.Het was een vrije toertocht dus; ieder voor zich?  Achterom kijkend kon ik zien dat de afstand die zij moesten overbruggen voor hen goed te doen was. Ze waren dan ook snel bij de grote groep.Anne Marie en Evelien waren, min of meer terecht, zeer verbolgen en hebben dat ook goed laten merken.Onderweg was er een pijl omgevallen en in plaats van linksaf reed het peloton rechtdoor.Er werd gestopt en gekeerd.Juist de mensen die om bepaalde redenen graag vooraan zitten mistten de slag want er werd flink door gekacheld.Ik ben naar de kop van het peloton gereden met het verzoek of ze even konden inhouden voor die andere mensen.Zeer verbaasd was ik toen verschillende mensen naar me begonnen te roepen dat dit een vrije toertocht was.Waar was de saamhorigheid van de afgelopen maanden gebleven?Ik kreeg sterk de indruk dat we Gerrit en de twee Jannen te veel misten vandaag.Uiteindelijk werd er toch iets langzamer gereden en kon er bijgesloten worden. De sfeer is tijdens de stop is wel eens beter geweest.Op een gegeven moment stonden er al weer wat mensen op en ik vond het eigenlijk ook wel mooi geweest.Alweer was er rumoer omdat niet iedereen het al tijd vond om te vertrekken.Er stond een groep metwat snelle mannen klaar om te vertrekken en omdat ik het gezeur zat was heb ik me maar bij hen aangesloten.Ik heb het geweten; op de smalle paadjes werd er keurig ingehouden en gebeld maar waar het mogelijk was ging het gas er op.Omstebeurt werd er op kop gereden met snelheden soms flink boven de 35 km/uur.De samenwerking was prima en zo waren we pijlsnel thuis. (gemiddeld: 29,1 km/u). Dan  kom ik er later nog achter dat Ferdi van Galen (en wie nog meer?)met het snelle groepje mee had willen rijden; wat jammer dat het alles zo loopt!  Het is spijtig dat er zo’n gebrek aan samenwerking is geweest.  Ik hoop dat het op de terugweg met de grote groep wat beter is gegaan en dat we bij de volgende ritten weer gewoon op elkaar wachten.Ook bij een vrije toertocht(!?) Tot slot wil ik de organisatoren van de tocht nog hartelijk bedanken voor hun inzet.Helaas moesten deze mannen op zo’n mooie dag hun fiets thuislaten.

Jaap Booster