Zondag 21 Mei stond de z.g Abdijentocht op de touragenda. De weersverwachtingen waren niet bepaald optimaal te noemen. Om 07.00 uur, tijdstip van verzamelen, stonden wel geteld 4 enthousiaste molleden op de Kerkeplaat. Het regende een beetje en er leefde een sfeer van laten we lekker naar huis gaan. Maar ja, het zou volgens de voorspelingen in de loop van de ochtend droger en beter worden dus kom op en gaan.

Ik besloot, omdat Jan Pieter de chauffeur voor vandaag, met hem in de volgwagen te stappen. Dit mede omdat de bijrijder voor vandaag om medische redenen er niet bij was. Terwijl wij hiermee bezig waren belde Kees en Karel dat zij onderweg waren naar Tilburg. Tijdens het overladen van mijn spullen bemerkte ik dat er een plastiektas waarin mijn schoenen en helm zaten niet aan boord was. Moest dit nauw zo zijn dat ik besloot bij Jan Pieter in de wagen te stappen zodat overladen verplicht was! Stel je voor dat dit niet was gebeurd, had ik toch mooi in Tilburg zonder schoenen en helm gestaan. Jan Pieter bood aan om via mijn woonadres naar Tilburg af te rijzen zodat ik mijn schoenen en helm mee kon nemen. Dit aanbod afslaan zou dom zijn nietwaar. Oké zo gezegd zo gedaan en daar ging de karavaan.(volgwagen met 3 volgauto's) Richting stadspolders op de provinciale weg zagen Cris Ockeloen en Kees Baan de karavaan rijden en belde direct op. De mededeling was simpel en verwacht. Zo komen jullie niet in Tilburg volg ons maar". Maar goed een 15 minuten later dan verwacht waren we in Tilburg bij de start van de Abdijentocht. Nog vroeg genoeg want de start was officieel pas om 09.00 uur. Het was daar klaarblijkelijk al een geruime tijd droog want de straat was nagenoeg droog. Na omkleden en inschrijven waarbij wij een schoudertasje met inhoud gekregen hadden (sportdrank, liga en Raboboekje) vertrokken we om 08.45 uur. Om 09.30 uur begon de zon hier en daar zichtbaar te worden. Dit zou de hele tocht niet anders zijn. De tocht ging via prachtige natuurgebieden naar Axchel ( net over de Belgische grens) onder Valkenswaard. De rust was perfect. Redelijke goeie koffie en super lekker gebak (diverse soorten vlaaien). De terugweg was net zo mooi als de heenweg. Prachtige vennen met allerlei watervogels supergewoon, zo mooi. Bij de finish stond een stenenflesje Trappisten bier op ons te wachten dat werd aangeboden als herinnering.

Wat mij betreft en ook andere die ik hoorde gaan we het volgend jaar nog eens dunnetjes overdoen.

Rest mij nog een paar toerwetenswaardigheden mee te delen:
1e Geen spatje regen wel veel wind welke wisselend vanaf de linkerzijde of rechterzijde kwam.
2e Twee lekken banden.
3e De volgwagen heeft een deelnemer van dienst kunnen zijn, doordat deze zijn voorwiel tijdens het fietsen in
    de trapper van zijn vriend liet belanden met als gevolg dat bijna de helft van zijn spaken het voor
    gezien hielden. Het uitlenen van een voorwiel van ons kon deze zijn rit afmaken.
4e Een perfect georganiseerde tocht met dito verzorging.
5e Een tiental minuten over twee en 123km op de teller met een gemiddelde van 26.5km/uur waren we terug.
6e Er waren 16 Molleden waarvan 2 dames en drie mannen welke individueel de tocht aflegde.

Gerrit-J v/d Bogerd