Wie zijn het geworden?

De Molrittenkampioen en Supermol van het fietsseizoen 2006. Wie zijn de opvolgers van Wim Bakker Molritten-kampioenen 2005 en Jaap Booster Supermol 2005.

Voor het bekend maken van de nieuwe kampioenen stond er de inmiddels bekende Erwtensoeprit op de kalender als afsluitende rit van het fietsseizoen. Helaas was het deze morgen (28 oktober) een natte, maar gelukkig niet een koude dag. Of het de beloofde snert, de nieuwsgierigheid of de gedachte van, ik moet aanwezig zijn al is het alleen maar om je club te tonen dat je hart voor je club hebt stonden er toch een 36 tal mannen en 4 vrouwen met karakter om de laatste 45 Km van het seizoen fietsend af te leggen. Onder aanvoering van Wout Borman en Karel Uiterlinden werden de 46 Km’s in rap tempo en in somber maar zonder neerslag van betekenis weggetrapt en zaten we na 2 uur aan de warme erwtensoep.

Na de soep was het tijd om de kampioenen bekend te maken. Als eerste werd Co Naaktgeboren een supermol shirt 2006 uitgereikt, omdat hij er altijd is en zonder zijn koffie kunnen we niet vertrekken voor onze toertochten. Hierna kreeg iedere deelnemer die zijn supermol kaart had ingeleverd een herinnering met vermelding van het totaal van de gereden molritten km’s en een oorkonde met het totaal van de supermol gereden km’s wat inclusief de buitenrit is. Ook Wim van Papendrecht die ieder seizoen vele keren achter het stuur zit van de volgwagen en Anton Verjaal hij zorgt ervoor dat er iedere week een chauffeur en bijrijder op de volgwagen zit om ons te begeleiden kregen een herinnering. Voor het uitreiken van de kampioenstruien was dit jaar de eer gegeven aan onze hoofdsponsor Arie van den Herik. Arie deed dit met ferme en veel plezier want er kon tweekeer bij gezoend worden. In zijn speech waarin hij zijn waardering voor de toerclub uitsprak deelde hij terloops even mede dat hij en de andere sponsors voor nog eens 3 jaar de toerclub gaat sponsoren. Dit werd met applaus beantwoord. Tot slot werd de eer aan mij gegeven om de Gouden,Zilveren en Bronzen medailles uit te reiken voor het Molritten klassement. Uiteraard liet ik deze kans niet voorbij gaan om ook net als Arie tweekeer te mogen zoenen.

De Molrittenkampioen 2006.
Fietsend naar het einde van het seizoen werd dit een titanen strijd tussen de beide dames van Verjaal. Zij hadden beide dezelfde aantal molritten gereden. Met dit verschil dat Anne-Marie de openingsrit had gemist en Eveline de Voorjaarstour. Daar de openingsrit 45km lang was en de Voorjaarstoer 130km ontstond er een verschil van 85km in het nadeel van Eveline. Dit gat kon niet meer gedicht worden tot aan het inleveren van de stempelkaarten op 15-oktober. Molritten Kampioen 2006 Anne-Marie Verjaal

De Supermol 2006.
Dit jaar bleek maar weer hoe belangrijk Zwijndrecht Zwijndrecht visa versa, met een afstand van 220km, is om aan mee te doen en in aanmerking te komen voor Supermoller. Dit is onze Theo Rutten achteraf duur komen te staan. Hij heeft nog van alles geprobeerd om, tot aan poging omkoping toe, deze opgelopen averij in te halen. Maar Eveline wist haar opgebouwde voorsprong na Zw-Zw vast te houden. Vervolgens schudde ze haar zus Anne-Marie van zich af door wel aan de buitenrit RABO toertocht mee te doen waar Anne-Marie verstek liet gaan. Supermoller 2006 Eveline Verjaal

De truien voor dit seizoen zijn wederom beschikbaar gesteld door de kleding leveranciers van ons tenue Decca.

Zo kwam er een mooi eind aan het fietsseizoen 2006 dat begon in februari en totaal 4.835 km lang was voor het supermol klassement. Wij wensen alle leden een fijne overwintering toe hoe een ieder dat ook in gaat vullen. Denk daar bij aan de mogelijkheid van de winterritten, iedere zaterdag om 10.00 uur met vertrek bij Reaplus / Impulse en de MTB tochten op elke zondag zie agenda. Of een spinning arrangement bij Impulse. Hiervoor kunt u zich nog steeds opgeven bij Impulse.

Tot het volgende seizoen.
Gerrit-J v/d Bogerd