Na in 2009 voor de eerste keer de Molentocht te hebben geregeld hadden Kees Baan en ik het dit jaar al een stuk eenvoudiger. De voorbereiding kostte dus veel minder moeite en uiteindelijk hadden we alles op de rit staan: rustplaatsen, PR, materiaal, routes, pijlen, pauzeborden en veel mensen op de dag zelf. Op vrijdagavond hebben Kees en Philip Beker het eerste gedeelte (de 40 km) uitgepijld, omdat dit heel veel fietspaden betreft deden ze dit op de fiets met de bordjes en ty-rips in de rugzak. Op zaterdagochtend begonnen Eric Barends, ik, Kees en Philip om ¼ voor 7 met pijlen vanaf het clubgebouw.

Om ¼ over 7 waren Marcel Rietbergen, Rinus van den Burg en Huub Goossens er voor het inschrijven in het clubgebouw. Co kreeg nu assistentie van Henk Biest en Miranda Klootwijk achter de bar. Rond 10 uur waren de uitpijlers klaar met het ophangen van de bordjes op de 40, 80 en 120 km-route. We gingen nu met z’n 4-en naar de rustplaats van de 80 km waar een van de stempelaars Jetse van Melick al zijn eerste stempels voor de 80 km had gezet in cafe De Dam in Nieuwpoort. Dit is een leuke plek op een historische plaats. De andere pauzeplek voor de 120 km is in Hoornaar waar Rinus intussen naar toe was gereden om daar ook de stempels te zetten. Onze volgwagen stond dit jaar op de Lubbertjesweg in Goudriaan waar de geblesseerde Anne Marie Verjaal en Leonard Visser versnaperingen uitdeelden aan de deelnemers. Deze zijn door C1000 ter beschikking gesteld met dank aan Wout Borman. Na de vele regenbuien was dit zeer welkom. Toen de eerste fietsers vanaf 12 uur terugkwamen werden ze ontvangen door Marcel en Jetse en kregen ze een mooi certifikaat van de afgelegde afstand. Het weer was dus zeer afwisselend geweest: zon en stortbuien. Vanaf 12:30 konden de bordjes weer worden opgehaald door de uitpijlers. Rond ½ 5 treffen we elkaar weer allemaal op de club. We mogen tevreden zijn, er waren 10 deelnemers aan de 40 km, 34 voor de 80 km en 55 voor de 120 km, dus 9% meer fietsers dan in 2009. Zoals gewoonlijk vinden alle deelnemers de tocht erg mooi en ook de pijlen stonden weer op de goede plek. We kregen ook bezoek van de NTFU. De heer Hofsteenge was namens de NTFU als beoordelaar aanwezig. Hij fietste samen met Ardwil Goedegebuur de 120 km. Na afloop zei hij tevreden te zijn al zijn er altijd verbeterpunten.  De toercommissie kijkt tevreden terug op deze editie van onze enige uitgepeilde tocht. De inspanning is het zeker waard geweest. Rest mij nog het volgende:
De Molentocht 2010 was niet mogelijk geweest zonder:
Rinus v/d Burg, Cees Bakker, Kees Baan, C1000 Papendrecht, Wout Borman, Miranda Klootwijk, Henk Biest, Ardwil Goedegebuur, Huub Goossens, Philip Beker, Jetse van Melick, Marcel Rietbergen, Co Naaktgeboren, Anne Marie Verjaal, Leonard Visser, Eric Barends

Namens de toercommissie
Bas de Haas