Zondag ben ik zonder zwager Bart naar ons clubhuis gereden.  Het was omstreeks tien over halfacht. Tijdens dit kleine ritje had ik halverwege al zere vingers van de kou. Op dat moment had ik spijt dat ik mijn winterhandschoenen niet had aangetrokken. Eenmaal gearriveerd zag ik direct dat de opkomst goed was. Toen ik de kantine binnen wilde gaan liep ik bijna "Die blechtrommel"  van een kruk, die pontificaal in de deuropening stond.

Dit was ongetwijfeld gedaan om te voorkomen dat iemand mogelijk "Die blechtrommel " over het hoofd zou zien.  Ik benieuwd of het bedrag correspondeert met het aantal personen dat heeft gefietst. Op weg naar de bar zag ik al snel dat ik niet de enige was, die 's-zaterdags ook had gefietst. Henk en Corné waren in ieder geval ook aanwezig. Koffie gedronken aan tafel bij Peter Klip en Arie.
Vlak voor vertrek vroeg André H. om onze aandacht en hij verstrekte informatie over de tocht die wij zouden gaan rijden. Daarna zijn wij naar buiten gegaan om ons op te stellen. Toen wij wegreden stond onze teller, Kees M. te tellen. Ik heb hem niet gevraagd hoeveel Mollers er waren, maar ik schat dat het er meer dan vijftig waren. Gino en André waren onze gidsen en de verkeersregelaars waren Jan en André als ik het goed heb gezien. Vanaf ons clubhuis ging het richting Papendrechtse brug, brug over De Noord om onze weg via Barendrecht richting Rhoon te vervolgen.  André en Gino zijn er in geslaagd om mij een stukje van Zuid-Holland te laten zien, wat mij nog onbekend was.  Ik vind het heel leuk om zo dicht bij huis onbekende wegen en landschappen te ontdekken. Samen met Karel B. heb ik voor de pauze gefietst. Je vertelt wat en je hoort wat. Zo leer je elkaar een ietsje beter kennen. Intussen trapten wij natuurlijk vrolijk verder naar de Spijkenisse brug. Het zonnetje ging steeds krachtiger schijnen. Last van koude vingers had ik niet meer. Eenmaal de brug over volgden Geervliet en Heenvliet snel en waren wij alweer bij ons koffie adres De Magneet gearriveerd.
Even dacht ik dat er sprake was van een misverstand omdat Gino het gesloten hek niet open kreeg, maar na een paar pogingen kreeg hij het hek gelukkig open en konden wij onze fietsen op het terras parkeren. Binnen namen wij aan lange tafels plaats en zorgde de bediening voor koffie en voor de liefhebbers appelgebak met slagroom.  Ik deelde een tafel met onder meer Richard de L., Joop van G., Adrie N. en zijn maat Jan (geloof ik) en onze huisarts. Later voegde Douwe zich ook bij ons. Douwe kon wat moeilijk afscheid nemen van zijn nieuwe Griekse vriend(in). Na de pauze ben ik met "De snelle groep" meegegaan. Deze groep bestond o.a. uit Jonneke, Erik B, Luca, Franco D., Corné, Jan-Willem, Adrie N. , Arie, Ronald, een nieuwe Moller die ik niet van naam ken.
Direct na de pauze kozen wij het hazenpad. Wij scheurden in een behoorlijk tempo weg met de bedoeling om de toergroep niet meer te zien. Op kop gingen de racebeesten zoals Ronald en Jan-Willem. Uiteraard werd de kop regelmatig ververst, maar deze heren waren toch het meest voorin te vinden. En vlak onze dame in het gezelschap niet uit. Zij schroomde niet zich aan het front te melden. Onderweg naar het pontje bij Hekelingen hebben wij echter door de snelheid een afslag gemist, zodat wij ons op een gegeven moment in een dorp/stadje bevonden. Gelukkig wist Erik B. ons door een wirwar van straatjes uit het stadje te leiden. Toen wij uiteindelijk opstoomden richting  het pontje zagen wij van rechts de toergroep aan komen fietsen met daarachter de volgauto met de piloten, Jan v.d. Glas en Rob Fluijt. Uiteindelijk kwamen wij tegelijkertijd bij het pontje aan. Of te wel: "Haastige spoed is zelden goed!" Na inscheping de overtocht goed doorstaan. Gelukkig weinig golven, zodat ik niet zeeziek ben geworden. Eenmaal aan de overkant hadden wij natuurlijk iets goed te maken. Direct na het verlaten van de pont trokken onze kopmannen van leer en weg waren we. Meestentijds hadden wij de wind in de rug en dat hield de gang in de groep, en Luca die ook een paar keer gas gaf. Ik moet eerlijk bekennen, dat je minder tot weinig aandacht schenkt aan je omgeving, omdat je nu eenmaal moet opletten op het verkeer en wat je mede Mollers doen. Ook in deze groep scoort het "samen uit samen thuis" principe goed, want als het te snel gaat, dan wordt er (even) gas teruggenomen. Naar mijn beleving hadden wij vrij snel Gravendeel in ons blikveld en waren wij de Kiltunnel snel door.  Diversen deden dit met een groot verzet, maar ik ben toch maar naar het tussenblad gegaan, want ik voelde de kilometers van de vorige dag nog  goed in de benen. Op het eiland viel ons groepje van lieverlee uit één en was er weer een goed georganiseerde tocht ten einde .
Ad Doedijns