JS classic 2017 3Zaterdag 3 juni reden we de Joop Schuringa Classic. Die tocht is vernoemd naar Joop Schuringa. Joop was een bijzonder man.  Elke dag zat hij op zijn fiets.  Was het een dag slecht weer dan ging hij niet ’s morgens fietsen,  maar ’s middags of ’s avonds of tussen de buien door.  Hij fietste gewoon elke dag.  Joop was ook een van de vijf grondleggers van de toerclub.  Leden die al lang lid zijn van de Mol zullen deze man nooit vergeten.

Traditiegetrouw gaan we met de Joop Schuringa Classic altijd naar Slot Loevestein. Gelukkig was het niet zo warm als een week geleden met Zwijndrecht (NL)- Zwijndrecht (B), maar was het heerlijk weer, met niet teveel wind. Dat maakt de dag natuurlijk gelijk helemaal goed.  Zeker de eerste helft was het lekker genieten op de fiets.

JS classic 2017 2Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Hier waar de Maas en de Waal samenkomen raken Gelderland, Brabant en Zuid- Holland elkaar. Rondom  Slot Loevestein ligt een mooi natuurgebied. Hier lopen kuddes paarden rond. Die beesten genieten daar van hun vrijheid, ze kunnen doen en laten wat ze willen. Lekker poepen op de weg is hun hobby. Dat maakte het laatste stukje voor de pauze en het eerste stukje na de stop een ware slalom- parcours voor ons fietsers.

De pauze bij Slot Loevestein was als een vakantie- momentje. Heerlijk genieten op een lounge- bank in de zon.  Glaasje chocomelk, lekker hapje erbij, wat willen we nog meer.

JS classic 2017 1Nadat er twee keer geroepen was, dat we nog vijf minuten hadden (opstartproblemen?), gingen we op weg terug naar de mol. Voor de stop kwamen we uit Zuid- Holland, we gingen naar Loevestein in Gelderland en we reden terug door Brabant naar Zuid- Holland om uiteindelijk weer bij de Mol in Dordrecht te eindigen.

Ook de tweede helft reden we in een lekker tempo door Brabant terug via Geertruidenberg, over de Moerdijk, naar de Mol.

Weer een ritje om niet te vergeten.

Voorrijders, verkeersregelaars en volgwagenchauffeurs bedankt voor deze rit, de hulp en het rijden in de auto.

Evelien