Groepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_Rogelli.jpgIMG04969_nwSite.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgIMG05049_nwSite.jpgslideheader_MagnaCura.jpgIMG05065_nwSite.jpgslideheader_AALease.jpgslideheader_McDonalds.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslideheader_MedPlus.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_AlbertSchweitzer.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_ppw_2019.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgBaleco2014_crop.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_Ames.jpgslideheader_Baleco.jpgslideheader_Plieger.jpg
LogoDTCdeMol klein

De eerste woensdag in spettember.
Spettember?  Jazeker was het eerst een tikfout, later blijkt toch dat dit de juiste naam voor de 9e maand van het jaar te zijn.
Die eerste woensdag in die maand, traditioneel de dag voor de knarren van de Mol om zich bij André Pellikaan te verzamelen om de reis naar Barneveld aan te vangen.
Spetters verwacht, maar toch blij gemoed, zo van “we zien wel” en “we zijn niet van suikergoed” en m meer van dergelijke flink aandoende uitspraken bij de Goudrenet om- en aangekleed.
Een koffie en een plas en voor de zekerheid toch maar met de overschoenen aan op (fiets)pad.

Een heleboel wolkjes aan de lucht, maar die hadden nog geen zin om hun natte last te laten vallen. Een droge pauzeplek, nu wel met stroom, en met een Panoramisch uitzicht. Ik heb daar nog eventjes naar gezocht en voelde me als een ridder op de uitkijk, maar van een panorama, zoals ik me dat had voorgesteld, was geen sprake. Wellicht dat er, toen de uitspanning werd gebouwd, wel sprake was van enig uitzicht, maar door de bomen werd dit nu ontnomen (jeetje, dat rijmt ook nog).

Hadden we nu voor niks die overschoenen aan gedaan? Het begon erop te lijken. En toch, tijdens de passage van het Deeler woud, begon het een beetje te spetteren en was de route ook richting de plek waarboven zeer duistere wolken hingen en waarvan het zich liet aanzien dat deze hun verzameld vocht zouden lozen. Stoppen, regenjacks aan. De meest ervaren knar had ervoor gekozen om een poncho over zijn ranke lichaam te laten glijden. Racefietsen met een poncho, moet kunnen zou je zeggen. Nadien bleek dat hij voor deze regenbescherming had gekozen om zijn broek droog te houden. Of dat gelukt is? Daar moeten we het nog over hebben, in ieder geval was het een mooi windscherm voor de knarren die achter hem fietsten.

Wat is het toch een mooie traditie geworden: een dagje (ploeterend?) over de wonderschone Veluwe. Gezellig samen zijn, een kletspraatje hier een grapje daar, immers tijd genoeg. En dan de stop bij radio Kootwijk, met z’n dertigen proberen te schuilen in het oude bushok. Allemaal aan een gekookt eitje en of een balletje gehakt: ook zo’n traditie die er in is geslopen.
Een traditie die zich naar het laat aanzien nog jaren kan herhalen. Er is nog een groot gedeelte van de club die de samenhorigheid weet te waarderen en in stand wenst te houden. En, niet onbelangrijk: ook dit jaar waren er weer verse knarren.

En dan: de spontane actie van Jannes om een collecte te houden voor de Stichting Boks4Nox.
De stichting die de afgelopen jaren via allerlei acties geld voor een rolstoelbus voor Nox (mijn kleinzoon) heeft weten in te zamelen. Zo maar even 180 euro in het busje: wat een geweldig bedrag!
Zomaar op een regenachtige eerste woensdag in spettember.
Douwe.

 

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Gelukkig hebben we als vereniging een aantal zeer bijzondere vrijwilligers. Echter dit groepje is wel klein en behoorlijk zwaar belast. Zoals 1 van hen zei: “Als je iets kunt doen voor je vereniging, dan moet je dat ook doen!” Bij deze een oproep aan iedereen om te kijken of ze iets extra kunnen doen zodat we de huidige vrijwilligers een beetje kunnen ontlasten.

Bij de Jan Jongman Memorial herdenken wij Jan Jongman, 1 van de oprichters van onze vereniging en een uitzonderlijk grote vrijwilliger voor onze club; bestuurstaken, Zwijndrecht-Zwijndrecht organiseren, de volgwagen regelen en fiets4daagse coördineren zijn nog maar een klein aantal van alle taken die ome Jan deed. Hij is er helaas al een tijd niet meer maar we zullen hem blijven gedenken!

Lees meer...

De afgevaardigden Friso ten Holt, Henk Spigt, Anne de Poel, Gerrit de Bruijn, André Struijk en Menno Laagland - reizen zaterdag 25 mei in alle vroegte in de hippiecamper van Friso - rechterkant eigenhandig bont, blauw en blank geschilderd, links is het een nette bestelwagen van de witgoedfirma in donkerblauw - en de iglowitte Japanse bolide van Gerrit, af naar het Zuid-Hollandse Zwijndrecht. Daar starten ze met nog 159 anderen in de toertocht naar het Belgische Zwijndrecht (Antwerpen) een tocht die ze daar al voor de 42ste keer organiseren. De rit wordt zeer goed begeleid: in Nederland door tien privé- en twee politiemotoren, in het Belgische door tien verkeersagenten op zware politiemachines, de blauwe zwaailichten en sirenes constant op ‘aan’. Dat impliceert: alle verkeer staat stil, alle rode lichten negeren, files op aanvoerwegen groeien. Je waant je in de Giro, we missen nog het geklapwiek (vlopvlopvlopvlopvlopvlop) van een helikopter.

Lees meer...

Parijs Roubaix 2019Waarom eigenlijk, weet ik niet meer maar na het avontuur Milaan – San Remo in 2018 wilde ik graag weer een nieuwe uitdaging aangaan: Parijs - Roubaix werd het en wederom via De Wielerbus van Pim Goos: https://www.wielerbus.nl/ die wederom een perfecte organisatie had opgezet.

In de aanloop naar deze challenge hebben we de winter doorgetraind zowel buiten als indoor, gezien de lengte van 173 kilometer inclusief 54 kilometer kasseistroken hebben we weinig MOL ritjes gereden en gekozen voor Gran Fondo Drenthe, Joop Zoetemelk Classic, Flandrien Breda, en Cyclon Ride Schaijk, er moesten nogal wat kilometers getraind worden. Dit zijn overigens echte aanraders om eens te rijden: wat is NL toch mooi.

Lees meer...

Juffrouw Zonneschijn liet zich vandaag al vroeg zien en aangezien de voorspellingen goed waren leek het mij niet verkeerd om in korte broek te gaan fietsen. Zwager Bart deed daar nog een schepje boven op, door zijn jack ook nog thuis te laten. Keurig op tijd reden wij naar het clubhuis van DTC de Mol.

waardentocht2019 3Bij binnenkomst zat de kantine mudvol met wielertoeristen, die er zin in hadden. Uiteraard moest er eerst gescand en afgerekend worden voor het goede doel. Dus geen afrekening van de maffia. Douwe hanteerde het scanpistool en Peter en David telden de centen. Zwager Bart had mij al laten weten dat hij wat wilde doen voor de club. Wij hebben ons aangesloten bij de achtervangers. In de kantine viel het mij op dat wij redelijk wat vrije inschrijvers/gasten hadden om deel te nemen aan onze pelotonstocht. Na de instructies van John Vogel zijn wij met vier groepen vertrokken. Eigenlijk vijf, want de achtervangers vormden groep vijf. Deze groep bestond onder meer uit: Salvador, Franco, Heleen, Ingrid, Leanore, Bert, Martin, Hans D., zwager Bart en A4-tje.

Lees meer...