Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Gelukkig hebben we als vereniging een aantal zeer bijzondere vrijwilligers. Echter dit groepje is wel klein en behoorlijk zwaar belast. Zoals 1 van hen zei: “Als je iets kunt doen voor je vereniging, dan moet je dat ook doen!” Bij deze een oproep aan iedereen om te kijken of ze iets extra kunnen doen zodat we de huidige vrijwilligers een beetje kunnen ontlasten.

Bij de Jan Jongman Memorial herdenken wij Jan Jongman, 1 van de oprichters van onze vereniging en een uitzonderlijk grote vrijwilliger voor onze club; bestuurstaken, Zwijndrecht-Zwijndrecht organiseren, de volgwagen regelen en fiets4daagse coördineren zijn nog maar een klein aantal van alle taken die ome Jan deed. Hij is er helaas al een tijd niet meer maar we zullen hem blijven gedenken!

JJM 2019 3Tijdens deze Memorial wilden we een aantal van onze huidige vrijwilligers graag ook in het zonnetje zetten. We begonnen met het bedanken van de Zwijndrecht-Zwijndrecht commissieleden, door hun vrijwillige inzet hadden we ook dit jaar weer een prachtige tocht en de opbrengst voor KIKA was wederom zeer mooi. We hebben een cheque van 3.800 Euro kunnen overhandigen aan KIKA!

JJM 2019 0Verder reikten we ook de Jan Jongman Bokaal uit. Deze gaat naar iemand die het afgelopen jaar (2018 in dit geval dus) iets bijzonders gedaan heeft voor de club. Deze keer ging de bokaal naar Rinus v/d Burg voor zijn inzet in 2018 toen er bijna geen TC leden waren en hij de kar voor een groot gedeelte alleen trok, zeker voor de Molentocht. Proficiat Rinus!

Dit jaar was het extra feest want we hebben ook een aantal leden die zich al vele jaren inzetten voor de club geëerd. Deze leden zijn benoemd tot lid van verdienste en ontvingen een erespeld. Een lid van verdienste wordt benoemd door het bestuur van de DTC gesteund door het OMNI bestuur. Om hen te eren waren ook hun familieleden uitgenodigd, want deze mensen steunen deze leden in hun vrijwilligerswerk!

JJM 2019 4De eerste die gehuldigd werd is Jetse van Melick – hij is lid van verdienste geworden voor zijn inzet als trainer voor de club.
JJM 2019 5Vervolgens werden Gino en Andre Hoogeboom benoemd voor al hun werk voor onze volgwagen.
Jan van ’t Leven werd benoemd voor zijn inzet als clubsponsor en de organisatie van de Baleco Toer. Kees Baan kreeg zijn benoeming voor zijn inzet voor het OMNI bestuur en Toercommissiewerk alsmede zijn vele voorrijden van ritten.
Ada was al benoemd op de ALV maar heeft nu haar speld in ontvangst mogen nemen.

Dan hebben we ook nog super vrijwilligers, die alle taken die te bedenken zijn wel eens gedaan hebben en ook nog steeds doen voor de club. Het OMNI bestuur en het bestuur van DTC hebben besloten om Gerrit v/d Bogerd en Jan Korteland voor al hun activiteiten te benomen tot ERELID van de club.

JJM 2019 2Een uitgebreider verslag over de activiteiten van deze mensen volgt in het clubblad. Nogmaals namens het OMNI bestuur en het bestuur van de DTC van harte gefeliciteerd allemaal en enorm bedankt voor jullie inzet voor onze club!

Dankbare groeten van Anne Marie Goossens-Verjaal namens het bestuur van de DTC