Juffrouw Zonneschijn liet zich vandaag al vroeg zien en aangezien de voorspellingen goed waren leek het mij niet verkeerd om in korte broek te gaan fietsen. Zwager Bart deed daar nog een schepje boven op, door zijn jack ook nog thuis te laten. Keurig op tijd reden wij naar het clubhuis van DTC de Mol.

waardentocht2019 3Bij binnenkomst zat de kantine mudvol met wielertoeristen, die er zin in hadden. Uiteraard moest er eerst gescand en afgerekend worden voor het goede doel. Dus geen afrekening van de maffia. Douwe hanteerde het scanpistool en Peter en David telden de centen. Zwager Bart had mij al laten weten dat hij wat wilde doen voor de club. Wij hebben ons aangesloten bij de achtervangers. In de kantine viel het mij op dat wij redelijk wat vrije inschrijvers/gasten hadden om deel te nemen aan onze pelotonstocht. Na de instructies van John Vogel zijn wij met vier groepen vertrokken. Eigenlijk vijf, want de achtervangers vormden groep vijf. Deze groep bestond onder meer uit: Salvador, Franco, Heleen, Ingrid, Leanore, Bert, Martin, Hans D., zwager Bart en A4-tje.

waardentocht2019 2Wij bleven op gepaste afstand van de laatste groep, maar al snel mochten wij in actie komen. Een langs de kant stilstaande Moller mochten wij terugbrengen. Bij stoplichten was het wel lastig, omdat niet iedereen de oversteek kon maken. Wat dit betreft mis je de verkeersregelaars wel. Ook het feit dat wij zo massaal de fietspaden overbevolkten, maar ja, je moet je aan de verkeersregels houden. Gelukkig bleven er nog genoeg wegen over zonder fietspaden. Op de heenweg naar de Banaan waren er 2 mannelijke wielertoeristen die het tempo niet konden bijbenen. Wij hebben ze uit de windgehouden. Het tempo van de voorrijders was niet verkeerd en de verdeling over de groepen was goed. Wij hadden op weg naar de Banaan wel wat last van schoonheid Woei, maar in je achterhoofd weet je dat dit terug weer een voordeel geeft. Zo ook de stoplichten. Wij konden als het eindelijk zover was dat wij mochten doorrijden onze snelheid verhogen. Onderweg zag je dat bij sommigen de armstukken omlaag gingen,maar het werd nog net geen strippen.

waardentocht2019 4Halverwege de Haringvlietbruggen lag de Banaan in het schijnsel van juffrouw Zonneschijn te blikeren. De fietsen werden gestald en de meesten zochten of hadden al een plekje op het terras gevonden nadat zij zich van koffie of thee met een speculaasje of appeltaart hadden voorzien. Het nadeel van achtervanger zijn is dat je ook als laatste arriveert met het gevolg dat er geen plek meer is op het terras. Binnen met zwager Bart aan tafel bij Salvador Ariza Lora Dali een plekje gezocht. Henk Feijenoord kwam ook nog even buurten. Bijna aan het einde van de pauze kwam Leanore haastig aan lopen en liet zich naast mij in een stoel vallen om ook nog even gauw wat te drinken en te eten. Zij had een lekke band moeten vervangen. Zoals altijd moet je je biezen weer pakken om verder te gaan, want anders kom je niet thuis. Voor de Banaan was het weer opstellen geblazen. Toen ik op weg was naar mijn fiets liep ik langs een fiets, die was voorzien van een dicht achterwiel. Zou de desbetreffende wielertoerist echt gedacht hebben dat hij of zij zou deelnemen aan een tijdrit? De groepen vertrokken, maar wij, achtervangers, moesten nog even wachten, want er werd nog druk aan de fiets van Leanore gerommeld door een mechanieker.

waardentocht2019 0waardentocht2019 1

De zon ging bijna onder, maar toen was het zover. Wij konden aan de achtervolging beginnen. Het begon beschaafd, want wij moesten weer even warm draaien, maar daarna ging het als gaan met die banaan en bij het verlaten van Willemstad zaten wij alweer keurig achter het peloton. Blijkbaar had iedereen pas nieuwe banden om de wielen gelegd, want wij hadden niets te doen. Het weer werd steeds aangenamer, zodat het heerlijk genieten was op de fiets. Nadat wij Klundert achter ons hadden gelaten en het industriegebied Moerdijk binnen fietsten sloeg het noodlot voor Ferrie toe. Hij kwam ten val en raakte daarbij gewond. Anna Maria, Gaby, Esther, Douwe en Chris waren achter gebleven en uiteraard de chauffeurs van de volgauto. De fiets van Ferrie werd opgeladen en Ferrie werd de volgauto ingeholpen. Bert zei tegen mij dat niet al de achtervangers moesten blijven wachten, maar een deel zich weer achter het peloton dienden te vervoegen.

Ik ben vervolgens weggefietst en in mijn slipstream reden zwager Bart, Salvador en Wim. Wij zijn een molen gaan draaien en reden over het fietspad door het industriegebied met een kruissnelheid van 40 om aansluiting te krijgen met het peloton. Vlak voor het verlaten van het industriegebied hadden wij weer aansluiting. Heerlijk even een stukje ,noodgedwongen, knallen. Wij voelden ons net een stelletje kwajongens. Wij zeiden onderweg nog wel dat wij de achterblijvers pas zouden terugzien in het clubhuis. Op de Moerdijkbrug nog wat hand en spandiensten verricht. Op ons eiland verlieten diversen wielertoeristen de groepen. Ter hoogte van de Meeuwissenweg werd er nog een schijnbeweging gemaakt. Een voorrijder reed op de Zeedijk rechtdoor en de rest dook de dijk af, maar de rechtdoor rijdende voorrijder had het bij het rechte eind, zodat direct weer omhoog werd gefietst door.

Terug bij ons complex gekomen was het een gezellige boel, want de laatste wedestrijden van de Sani Dump zaterdagcompitie werden gereden. Na het inleveren van onze gele hesjes, voor de goede orde, wij zijn geen Franse demonstranten, hebben wij nog even een lekker koud biertje gedronken. Bij het verlaten van het clubhuis zagen wij Ferrie nog. Het ging gelukkig goed met hem en de kwetsuren vielen mee.

A4-tje