Bikefitting voor de perfecte zit op je racefiets

Een racefiets is maatwerk. Als u bij ons een fiets koopt (zowel nieuw als tweedehands), zullen wij u altijd eerst opmeten, om de juiste framemaat vast te stellen. Tevens worden deze maten gebruikt bij het uiteindelijke afstellen van de fiets. De juiste maat fiets zorgt voor comfort tijdens het fietsen, maar voorkomt tevens onnodige, lichamelijke klachten. Wij bieden 3 soorten metingen, welke naar wens kunnen worden uitgevoerd.
Bikefitting voor de perfecte afstelling van uw racefiets

Basis meting (statisch)

Bij een basis meting meten we diverse ledematen bij u, waarna vrij nauwkeurig de juiste fietsmaten kunnen worden berekend. De fietsmaten die hieruit komen zijn statistisch gezien de beste maten voor uw lichaam. Echter zijn er verschillende redenen te bedenken waarvoor u van deze maten zou willen afwijken. Een tourfietser wil bijvoorbeeld over het algemeen meer comfort tijdens het fietsen, waar een wedstrijdrijder voor de aerodynamica gaat. Dit verschil kan worden vastgesteld bij de uitgebreide meting (dynamisch).
De basis meting kost € 35,-, maar is gratis bij aanschaf van een fiets*.
 *wanneer er betaald is voor een meting en u binnen een maand toch een fiets  bij ons koopt, ontvangt u dit bedrag retour op de aanschafsprijs van de  nieuwe fiets.

Uitgebreide meting (dynamisch)

Bij een uitgebreide meting krijgt u ook eerst een basis meting. Het grote verschil is echter dat we u daarna op de pasfiets zetten om te kijken hoe uw lichaam functioneert bij de uitgekomen maten. Iemand met rugklachten die net begint met fietsen, zetten we (tijdelijk) anders op een fiets, bijvoorbeeld minder diep. Een wedstrijdrijder wil daarentegen zo aerodynamisch mogelijk zitten en zal daarvoor voor een stijvere fiets gaan, waarbij een diepere houding juist wel wordt gewaardeerd.
De uitgebreide meting kost € 55,-, maar is tevens gratis bij aanschaf van een fiets*.
*wanneer er betaald is voor een meting en u binnen een maand toch een fiets bij ons koopt, ontvangt u dit bedrag retour op de aanschafsprijs van de nieuwe fiets.

Professionele Bikefitting

Voor de serieuze fietser bieden wij ook Professionele Bikefittings aan. Deze Professionele meting is bedoeld voor sporters die een totale optimalisering van de fietshouding nastreven én voor fietsers met specifieke fysieke klachten. Een belangrijk onderdeel is het vaststellen van een asymmetrische zit op de fiets als gevolg van bijvoorbeeld een beenlengte verschil.
Deze zeer uitgebreide, 2 uur durende meting, bestaat uit verschillende onderdelen: basis meting, dynamische meting, bespreken wensen, afstellen van de schoenplaat, pedal dynamics meting en tevens zult u iedere keer 10 minuten moeten fietsen om de foutgevoeligheid van een momentopname te beperken. Met de nieuwste, zeer geavanceerde Bikefitting apparatuur worden uw bewegingen uitgebreid geanalyseerd. Zo worden uw bewegingen op film vastgelegd en vergeleken voor het ultieme resultaat.

De Pedaalbewegingsanalyse

In 'real time' worden de linkse en rechtse krachten op de pedalen in 3 dimensies weergegeven; de effectieve kracht ratio, de zijwaartse kracht en de negatieve 'remmende' kracht komen in beeld. Deze nieuwe en unieke informatie helpt de bikefitter bij het analyseren en verbeteren van de trapbeweging van de fietser.

Beenlengteverschil is een veel voorkomende oorzaak van fysieke klachten in de onderrug en knie. Voor de correctie van het beenlengteverschil bieden we Shoe Cleat Spacers aan. Deze worden tussen de schoenzool en het schoenplaatje gemonteerd, zodat de symmetrie in de fietsbeweging weer wordt hersteld.

De Professionele Bikefitting kost € 195,- (dit is geen onderdeel van de aanschaf van een fiets, maar kan apart een afspraak voor worden gemaakt).

Belangrijk voor een Professionele bikefitting:

U dient hiervoor altijd een afspraak te maken.
Bij deze meting dient u uw fietsbroek en uw fietsschoenen aan te trekken. Een handdoekje kan handig zijn.

website: www.pliegersport.nl