slideheader_Baleco.jpgslideheader_McDonalds.jpgslideheader_SaniDump.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgIMG04969_nwSite.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_AlbertSchweitzer.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgBaleco2014_crop.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_ppw_2019.jpgIMG05049_nwSite.jpgslideheader_Plieger.jpgIMG05065_nwSite.jpgslideheader_Ames.jpgslideheader_Rogelli.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_MedPlus.jpgslideheader_MagnaCura.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgslideheader_AALease.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpg
LogoDTCdeMol klein

Op 9 november was alweer de afsluiting van het toerseizoen 2019. Een fietsseizoen met veel wisselende en extreme klimaatomstandigheden.
Regen en veel wind maakten het dit jaar wel erg vaak schier onmogelijk een rondje op de fiets te rijden. Maar om nu te zeggen dat dit anders was dat voorgaande seizoenen nou nee: veranderingen sluipen er langzaam in, dus dat het klimaat veranderd -of dat de gemiddelde temperatuur stijgt, jazeker. De gemiddelde temperatuurtabellen laten t.o.v. mijn geboortejaar (9.9 graden gemiddeld) en het gemiddelde tot nu toe in 2019 (12.2 graden) toch wel een ruime stijging zien.
Verder wetenschappelijk en statistisch onderzoek laat ik hier maar buiten beschouwing (alhoewel er tegenwoordig weinig kou gedurende de wintermaanden voorkomt) en probeer me maar te focussen op het toerseizoen 2019.
Kort en krachtig herhaald: deze is ten einde. Schluss, Fin.


IMG 6855Tijdens de traditionele erwtensoeprit, die als afsluiting wordt verreden werd er gestart een matig miezertje en zonnetje. Deze scheen uitbundig toen de pelotons bij het clubhuis arriveerden.
In het clubhuis hadden de mannen van de catering al voortvarend de voorbereidingen getroffen. De koppen en schotels afgewassen en in het gelid met de oren aan dezelfde kant opgesteld, de lepels met de bolle kant naar beneden gereed gelegd en de papieren servetten in het gelid ter tafel gevleid.
Ondertussen werd de soep verwarmd en rechts geroerd, dit omdat erwtensoep ook heet gegeten dient te worden. En gelukkig was er voor de vegetariërs tomatensoep. En de worst werd gesneden in plakjes separaat geserveerd, opdat de erwtensoepeter zelf naar behoeven en hartenlust zijn kom soep zou kunnen aanvullen tot het gewenste niveau.

MartinWierenga molkampioen2019Hauck presentatieTijDavidHauck supermolkampioen2019dens de erwtensoeplunch werden -ook alweer traditioneel- de winnaars van het Mol- en Supermolkampioenschap bekend gemaakt.
Honderachtendertig certificaten lagen er klaar, vijftig herinneringen en twee poedelprijzen voor de Mollers die net niet Wierenga presentatiede hoogste trede hebben kunnen bereiken. Maar gelukkig werden niet alle 138 Mollers naar voren geroepen. We zouden er dan nu nog hebben gestaan en bovendien was niet iedereen in het clubhuis.


Door het duo FerDo (voor al uw feesten en partijen) was gekozen om de eerste twintig van de klassementen in het zonnetje te zetten en Gerrit van den Bogerd en Ingrid Sas de poedelprijs te bedelen.
De winnaar van het Molklassement 2019, Martin Wierenga, en de winnaar van het Supermolklassement 2019, David Hauck, ontvingen de bij deze prijs behorende herinnering. Ze moesten deze helaas wel weer inleveren omdat de leverancier was vergeten er een datum bij te zetten.

En nu weer op naar seizoen 2020, met nieuwe kleding, met veel zon, niet zo veel wind. En regen mag, als we terug zijn...

Voor de volledige uitslag van de klassementen: klik hier


Douwe.

erwtensoeprit 2016Jannes Schreuder heeft een 30 tal foto's gemaakt.
Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2019> <Clubritten> <Erwtensoeprit>
Of klik < Hier >

Jannes, namens de leden bedankt.

Op donderdag 14 november houden wij in ons clubhuis een informatieavond voor alle leden. Op deze avond ontvangen wij twee gasten. Onze eerste gast is Esther van Leeuwe. Esther is zelf actief in de wielersport als elitedame, maar runt daarnaast een succesvolle catering service Restaurant aan Huis . Vanuit haar professie als chef-kok is Esther bovendien in dienst bij Team Jumbo Visma . Wil je een kijkje achter de schermen bij onze Jumbo Visma wielerploeg met een deskundige uitleg over energieverbruik in relatie tot gezonde voeding, dan mag je deze avond zeker niet missen.
Onze tweede gast is Pascal Kuijlaars. Pascal is als fysio- en manueel therapeut verbonden aan top fysiotherapie delta . Vanuit zijn vak deskundigheid heeft Pascal de “Bike Performance Analyse” ontwikkeld. Dit is een wetenschappelijk onderzoek naar het efficiënt gebruik van spierkracht op de racefiets, waarbij het accent ligt op houding en blessurepreventie. Als je optimaal wilt presteren en blessures wilt voorkomen, kom dan op deze avond jouw kennis vergroten!

Het programma ziet er als volgt uit:
19:00 uur inloop
19:30 uur Voeding & topsport door Esther van Leeuwe
20:30 uur pauze
20:45 uur Bike Performance Analyse door Pascal Kuijlaars
21:45 uur afsluiting

Zie ook op de website DRC: https://www.drcdemol.nl/2019/10/25/verantwoord-bewegen-met-gezonde-voeding/

PliegerWielershow

Anne-Marie heeft tijdens het bezoek aan Pliegerwielershow een foto reportage gemaakt.
Eigenlijk was het zo dat haar camera door verschillen leden ter hand is genomen.
Anne-Marie zelf had enkel officiële handelingen te plegen.
Gerrit Plieger heeft tijdens ons bezoek een nieuw drie jarig sponsorcontract getekend.

Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2019> <Club activiteiten> < Plieger Wielershow >
Of klik < Hier >

Anne-Marie, namens alle deelnemers bedankt voor het mogen gebruiken van jou camera.

David Hauck heeft tijdens deze rit naar Gorinchem een 10 tal foto's gemaakt.

Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2019> <Clubritten> < Baleco Herfst Molrit >
Of klik < Hier >

David, namens alle deelnemers bedankt.

Sani Dump 2019Met een aantal Mol dames is de Winter Pliegerrit voorverkend. Hierbij hoorde natuurlijk een stop in de winkel van Plieger waar we hartelijk ontvangen werden. Het Mol peloton is op 2 november weer van harte welkom op de show en voor een bakje koffie in het Dorpshuis. Gerben verklapte dat iedere bezoeker (als je je aanmeldt op de aanwezige iPads) kans maakt op mooie prijzen. Dat varieert van kleding, pompjes tot super Sidi race/MTB schoenen. Dus als je zaterdag 2 november niet mee kunt fietsen, ga dan in ieder geval die vrijdag, zaterdag of zondag even langs.

Je bent van harte welkom.

MedPlus 2019

David Hauck heeft tijdens deze rit naar Dussen een 10 tal foto's gemaakt. Het was een blubberige tocht en na afloop kon de wasmachine zijn geïnvesteerde geld terug verdienen en de tuinslang kon ook even ter hand genomen worden.

Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2019> <Clubritten> < MedPlus Herfst Molrit >
Of klik < Hier >

David, namens alle deelnemers bedankt.

Sani Dump 2019Jannus Schreuder heeft tijdens deze rit naar Dussen een 100 tal foto's gemaakt.
Hiervan zijn er 70 gepubliceerd op de website.

Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2019> <Clubritten> < Sani Dump Herfst Molrit >
Of klik < Hier >

Jannus, namens alle deelnemers bedankt.