Tijdens (en voor) de inschrijving voor de Goede Doelen Molentocht zal aan de deelnemers -buiten de inschrijfkosten- een vrijwillige bijdrage worden gevraagd van minimaal 1 euro.
De opbrengsten van deze donatie zullen worden bestemd aan het Ronald McDonalds vakantiehuis “de Kindervallei” in Houthem Limburg.
Om de plaats te duiden: net voor de Hennie Kuiper-allee, daar waar Hennie Kuiper de euvele moed had een stukje (15 meter!) van de Amstel Gold Race af te snijden.
De Kindervallei is er om ouders met kinderen waarvan er één (of misschien wel meer) kinderen ernstig gehandicapt zijn een betaalde(!) vakantie te bieden in een omgeving die speciaal daarvoor is ingericht en waarbij het gezin centraal staat.
De Kindervallei wordt gerund door één betaalde kracht en een groot aantal vrijwilligers, die er met elkaar voor zorgen dat tijdens het verblijf (weer)twinkels in de ogen van hun gasten komen.
Er is in de Kindervallei behoefte aan alles wat er maar te bedenken valt.
Toiletpapier, mierenlokdoosjes, afwasmiddel. Eigenlijk wat er in een huishouden benodigd is, maar dan in grotere hoeveelheden.
Behalve dat er aan de deelnemers een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd, is het vanzelfsprekend mogelijk om de Goede Doelen Molentocht eenmalig te sponsoren voor de Kindervallei.

Klik hier voor meer informatie over de Kindervallei.