Woensdaggroepen

Het hele jaar door starten op woensdag om 10:00 uur Mol fietsers vanaf McDonalds aan de Kerkeplaat 2 te Dordrecht.
De woensdaggroepen bestaan in principe uit 55plus leden, waarbij samenhorigheid zeer hoog in het vaandel staat.
Er worden seizoen-afhankelijke afstanden gereden.
In de winterperiode tot 80 km en in de zomerperiode tot 120 km.

De basissnelheid* van de ene groep ligt rond de 28 km per uur.
Bij wind in de rug zal de snelheid -na gelang van de samenstelling van de groep- wat iets hoger kunnen liggen. En uiteraard bij wind tegen iets lager.

Voor de deelnemers die het tempo te hoog vinden en/of voor wie de geplande afstand te groot is, is er een tweede groep geformeerd.
De afstanden voor deze groep zijn in de winterperiode tot 60 km en zomerperiode tot 100 km
Deze groep rijdt met een basissnelheid* van 24 km per uur. Dit alles in onderling goed overleg zodat iedereen dit kan volgen.
Ook deze groep verzamelt bij McDonalds en vertrekt op dezelfde tijd.

In beide groepen wordt de regel - samen uit, samen thuis - gevolgd, waarbij ook deeloplossingen mogelijk zijn.
De volgwagen rijdt niet mee.
De woensdagritten zijn alleen voor leden van DTC de Mol, waarbij introducees niet zijn uitgesloten.
Vanzelfsprekend zullen de vaste leden van de woensdaggroep(en) zich gedragen als gastheren in de volle overtuiging dat hun gasten zich conformeren aan de "regels van het huis".

* De basissnelheid is de snelheid die op dat moment wordt gereden en is dus niet de gemiddelde snelheid over de totale toerfietstocht.

Zaterdagse Wintertrainingen (vanaf medio november tot eind februari)

Deze training start na afsluiting van het toerseizoen en loopt door tot aan de openingsrit. Er wordt gestart om 10 uur bij McDonalds, Kerkeplaat 2 te Dordrecht. Het tempo ligt tussen de 24 en 26 km per uur en de afstanden variëren van 50 tot 70 km. Tijdens de Zaterdagse Wintertrainingen rijdt de volgwagen niet mee.

ATB trainingen

DTC de Mol heeft geen ATB afdeling maar faciliteert haar leden door een aantal aantrekkelijke ATB-tochten te selecteren die terug te vinden zijn in de kalender. Vervoer en deelname is op eigen gelegenheid. Via “reflecties” zijn er afspraken te maken met andere Molleden.

Dinsdagavondgroep

Deze groep start wanneer de zomertijd ingaat en rijdt tot medio september.
Het vertrek is vanaf het parkeerterrein van Reaplus, Berkenhof 100 te Dordrecht.
De eerste groep vertrekt om 18.30 uur. De gemiddelde snelheid ligt rond de 32 km per uur.
De kruissnelheid ligt dus beduidend hoger, tussen de 35 en 40 km per uur.
De tweede groep vertrekt om 18.45 uur. De gemiddelde snelheid van deze groep ligt rond de 30 km per uur, de kruissnelheid rond de 35 km per uur. Voor beide groepen variëren de afstanden van 50 tot 85 km. Van deelnemers wordt verwacht dat ze fietservaring hebben en een goede conditie.
Er is geen ondersteuning van de volgwagen. Ook voor deze ritten geldt: ‘Samen uit, samen thuis!’.

Woensdagavondtraining

Deze training vindt plaats op de wielerbaan bij het clubgebouw en wordt gegeven door een NTFU gecertificeerde trainer(s). Het accent ligt op het verbeteren van de conditie en fietsvaardigheden.
Denk hierbij aan interval- en krachttraining op de fiets, waaierrijden, molentje draaien etc.
De training start in mei.