Startloctatie Zwijndrecht-Zwijndrecht:

Develsingel 7A
3333 LD Zwijndrecht

MiniPosterZwijZwij 2017

klik op de poster voor meer...

Woensdaggroep

Het hele jaar door start op woensdag om 10:00 uur een groep Mol fietsers vanaf McDonalds aan de Kerkeplaat 2 te Dordrecht. Er worden seizoen afhankelijke afstanden gereden. In de winterperiode tot 80 km en in de zomerperiode tot 120 km. De gemiddelde snelheid ligt rond de 28 km per uur.
Voor de deelnemers die het tempo te hoog vinden of de gereden afstand te groot is er een tweede groep geformeerd. Deze groep rijdt ongeveer 24 km per uur gemiddeld en afstanden tot rond de 80 km.
Ook deze groep verzamelt bij McDonalds en vertrekt op dezelfde tijd.

In principe wordt de regel - samen uit, samen thuis - gevolgd, waarbij ook deeloplossingen mogelijk zijn, De volgwagen rijdt niet mee.
De woensdagritten zijn alleen voor leden van DTC de Mol, waarbij introducees niet zijn uitgesloten.

Zaterdagse Wintertrainingen (vanaf medio november tot eind februari)

Deze training start na afsluiting van het toerseizoen en loopt door tot aan de openingsrit. Er wordt gestart om 10 uur bij McDonalds, Kerkeplaat 2 te Dordrecht. Het tempo ligt tussen de 24 en 26 km per uur en de afstanden variëren van 50 tot 70 km. Tijdens de Zaterdagse Wintertrainingen rijdt de volgwagen niet mee.

ATB trainingen

DTC de Mol heeft geen ATB afdeling maar faciliteert haar leden door een aantal aantrekkelijke ATB-tochten te selecteren die terug te vinden zijn in de kalender. Vervoer en deelname is op eigen gelegenheid. Via “reflecties” zijn er afspraken te maken met andere Molleden.

Dinsdagavondgroep

Deze groep start wanneer de zomertijd ingaat en rijdt tot medio september.
Het vertrek is vanaf het parkeerterrein van Reaplus, Berkenhof 100 te Dordrecht.
De eerste groep vertrekt om 18.30 uur. De gemiddelde snelheid ligt rond de 32 km per uur.
De kruissnelheid ligt dus beduidend hoger, tussen de 35 en 40 km per uur.
De tweede groep vertrekt om 18.45 uur. De gemiddelde snelheid van deze groep ligt rond de 30 km per uur, de kruissnelheid rond de 35 km per uur. Voor beide groepen variëren de afstanden van 50 tot 85 km. Van deelnemers wordt verwacht dat ze fietservaring hebben en een goede conditie.

Woensdagavondtraining

Deze training vindt plaats op de wielerbaan bij het clubgebouw en wordt gegeven door een NTFU gecertificeerde trainer(s). Het accent ligt op het verbeteren van de conditie en fietsvaardigheden.
Denk hierbij aan interval- en krachttraining op de fiets, waaierrijden, molentje draaien etc.
De training start in mei.

Donderdagavondgroep

Deze groep start wanneer de zomertijd ingaat en rijdt tot medio september.
Het vertrek is vanaf het parkeerterrein van McDonalds, Kerkeplaat 2 te Dordrecht.
De groep rijdt in twee pelotons en vertrekt om 19.00 uur. De gemiddelde snelheid van de eerste groep ligt rond de 27 km per uur. De kruissnelheid ligt dus hoger, tussen de 30 en 35 km per uur.
De tweede groep rijdt met een gemiddelde snelheid van rond de 25 km per uur, de kruissnelheid is rond de 28 km per uur. Voor beide groepen variëren de afstanden van 50 tot 85 km. Van deelnemers wordt verwacht dat ze fietservaring hebben en een redelijke conditie. Er is geen ondersteuning van de volgwagen. Ook voor deze ritten geldt: ‘Samen uit, samen thuis!’.
Voor deze twee groepen is ook een whatsapp-groep aangemaakt